VISJON NORGE
TOPP BANNER, sort: NORGE IDAG
 

Søndag 23. okt.

Tipstelefon: 55 92 29 00 E-post: tips@idag.no  
Bruk idag.no som startside 
Untitled Document
Abort
Familie
Kristenliv
Midtøsten
Næringsliv
Politikk/Økonomi
Samfunn
Skole
Teknologi & Media
Abort
Friskoler
Midtøsten
Næringsliv
Samfunn & Familie
Tro og lære


TORPS BLOGG kabb.no visjonnorge.com BØNN FOR ALLE Bønn for Norge israeltoday.no morfarbarn.no homofili.com
 
KULTURAVISA
World Mission SARONS DAL, KLIKK FOR INFO.

Kanonene på Navarone

Alle som har lest Alistair MacLeans fortettete spenningsbøker har fått med seg tittelen: Kanonene på Navarone. Alle som leser BA, får også kanontorden, rett i magen. Faksimilene fra siste ukes BA, viser hva vi tenker på.

Alistair MacLeans spenningsroman handler om en gruppe fra den frie vestlige verden som prøver å uskadeliggjøre fiendens krigsmaskineri – helst uten at kanonene (som i det tilfellet er selve målet for aksjonen) begynner å tordne. Den som har lest BA, ble pepret med kanon-torden om at mennesker som engasjerer seg i politiske nominasjonsmøter, etter de demokratiske spilleregler, er kuppmakere.

Vi har jo sett det samme oppslaget i Vårt Land. Vi visste hva som kom. Det er også er en avis der 70-80 prosent av journalistene stemmer partier på venstresiden, som i Bergensavisen, og resten av norsk presse. De virkelige kuppmakere er som regel på denne siden. Men det glemmer de. Det er her de har sympati med revolusjoner og med Fidel Castro, og alle de andre som har avskaffet demokrati, like fra Marx og Lenins tid.

Nåvel – så langt til ordbruken. Den er ikke intelligent. Men en kan jo se den mer som morsom – og ta den med en god latter og humør.

Frank Aarebrot derimot, har en intelligent betraktning omkring de to oppslagene i BA som lot kanon-tordenen rulle siste uke. Slike oppslag kan stanse vanlige kristne mennesker forsøk på å engasjere seg i partiene – og få til en flertallsregjering som gir omkamp om den kristne ekteskapsloven og støtte til de tre punktene for Israel.

Det kan være noe i det. Det er nok hensikten.

Bare Frp har lovet KrF støtte til omkamp om ekteskapsloven og de tre punktene på Israel, som er så viktig for den store voksende bevegelsen av Israels venner i kristenfolket.

KrFs formann har også lovet det. Men kadre i partiet er redd for det. De vil, koste hva det koste vil, stanse et samarbeid med Frp som kunne føre til målet. De vil heller ha Jens enn Jensen.

Den kristne «gi seg- loven»
Hva er det som skjer?

USAs store kristen-leder, baptisten Jerry Falwell, formulerte regelen om de kristne som taper åndskampen: -Når de kristne taper et slag, går de hjem og gir seg. Når de kristne vinner et slag, går de også hjem og gir seg. Først når vi bryter dette mønsteret, og engasjerer oss uten å gi opp, kan vi ta en nasjon tilbake til Gud.

De kristne i USA brøt mønsteret under president George W. Bush. Det forteller professorene Walt og Mearsheimer, i en berømt bok om Israel-lobbyen. Boka er det store samtale-emne i USA for tiden. Den ramser opp side på side om de kristnes overveldende innflytelse i USA. De styrte presidenten, sier de to professorene. Han fulgte deres råd. Han fulgte ikke sitt eget parti og sin egen utenriksadministrasjon.

I USA vinner de kristne seier. De norske kristne har bare 100 år med nederlag å se tilbake på. Alle kristne lover er plukket bort i Norge, en etter en. Friskolene skal tas. Jesus er tatt ut av barnehage og skole. Nå gjelder det å fjerne kontantstøtten, den siste av de store KrF-sakene – før det blir en allianse mellom KrF og Frp. Så er den også tapt.

Talende taushet
Det er sjokkerende at vi denne sommeren fra en masse kristne grupperinger ikke hørt et eneste ord om ekteskapsloven, som definerer en helt ny historisk status for Norge som kristent land. Men ikke et ord, hører vi, om omkamp på det som er basis for et bærekraftig samfunn: Den kristne ekteskapsloven. Frp har nevnt omkamp, som en mulighet. Men KrF vil ikke samarbeide med det eneste partiet som vil redde ekteskapet. Sentrumskameratene, snakker om regjeringssamarbeid med partier som er imot den kristne ekteskapsloven. De har ikke ennå stukket fingeren i jorden og funnet ut hvor de er i historien. Men masse grasrot- kristne har engasjert seg. Det syder og koker. Det skjedde etter initiativ fra TV Visjon Norge.

I den elektroniske megakirken hører 40 000 på hver kveld. De vil ha Jesus, vekkelse og samfunnsreformasjon. Gullgenerasjonen har reist seg. De vil forandring i landet. «Change», som de sier i Amerika. De lar seg ikke stanse av at kanonene tordner om «kupp» når vanlige mennesker vil gi blod til sitt demokrati – og delta i nominasjonsmøter ut fra de spilleregler som gjelder.

Et spørsmål fra en annen leir
Det var faktisk Frank Rossavik, de homofiles beste skribent (Einar Førde-biografen), som ble den som kalte dem til innsats: Hvor er de konservative? Hvor er de kristne? Hvor er KrF?, spurte han i en artikkel i vår. Det vi kan si er: De kommer før valget. Og før stortingsvalget i 2013 tror vi de har reist en ny konservativ bevegelse, i og utenfor partiene.

Grasrota har sett muligheten for å få fylkesårsmøter i KrF som vedtar samarbeid med det eneste partiet som går inn for omkamp om ekteskapsloven og de tre punktene for demokratiet Israel.

Når Fremskrittspartiet nå ligger an til å få statsministeren etter neste stortingsvalg –øker selvsagt inspirasjonen. Men, sier en ungdomspolitiker i Hordaland. De må ikke blande seg inn i partienes saker på denne måten. Under nominasjonen. Det blir feil. Han vet allerede hva som er de to første navnene på listen. Da så. Han har nominert. Det trengs ikke flere deltakere der. Hva skal vi si?

Vi foreslår heller at en godkjenner vanlige mennesker demokratiske engasjement som nå bobler blant kristenfolket over hele landet. Vil venstresiden kalle det kupp, så tyder det på at noen ikke liker demokrati, som utspilles i all offentlighet og åpenhet på TV-skjermen. De vil at 5-6 bakmenn skal styre i hvert fylke. Sånn som før. De bakmennene vil ikke prioritere ekteskap og Israel. De hører hjemme på sentrum-venstresiden. De sier heller Jens enn Jensen.

Vi vet ikke hvordan disse nominasjonene går. Men jo flere som engasjerer seg for å få representanter på toppen av KrF-listen som støtter samarbeid med Frp for ekteskap og Israel, jo bedre er det. Her og ikke noe annet sted kan de bli et historisk gjennombrudd.

EU-saken
Det er din rett å delta. Det er du som er kongen og dronningen i demokratiet. Vi er glad for at Norge IDAG kan være en avis der vi kan støtte at folk flest kan være med og ha innflytelse. Vi må lære av EU-saken. I 60 år har det vært et flertall mot EU i det norske folk. Men hvert eneste stortingsvalg har gitt et stort flertall for EU i Stortinget. Hvordan kan det skje?

Lar vi oss lure av snakke-snakk om at vi ikke skal ha «enkelt-støt», det er ikke slik det skal gjøres. Vi spør derfor: Hvordan da? Fortell oss! Vi er lutter øre. Hvordan får vi omkamp for den kristne ekteskapsloven – uten samarbeid med Frp- og folk på toppen av stortings-listene til KrF som vil danne en slik flertallsallianse?

Derfor: Hvis mediene kaller demokrati for «kupp», får vi holde oss til Bergprekenen: Dere skal glede og fryde dere når de ikke taler vel om dere.

Puss tennene
Vær forberedt på å få hele tanngarden din på førstesiden av avisen, og puss tennene (oppslag nummer en i BA) - eller 10 centimeters bokstaver i ditt fagre hår, og kjem håret (det andre oppslaget). Som kuppmaker. Intet mindre. Tiden er kanskje inne for ikke å gi seg. Stå for SAKENE. Istedet for MAKTEN. Vi sier til de over tusen nye kristne grasrotaktivister (ifølge tallene i BA). Slipp løs en god latter, og ta en god natts søvn, mens kanontorden ruller i avisene. Om bare 10 prosent av Israels venner engasjerer seg, vil vi få de kristne lovene tilbake – og en utenriksminister som sier: Ja til sikkerhetsgjerdet, nei til et jødefritt Judea og Samaria og ja til å flytte ambassaden til Jerusalem. Den dagen de kristne vil,- seirer de. De er fortsatt landets største folkebevegelse, 60o.000 mennesker som ber og leser i Bibelen hver uke.

Finn Jarle Sæle
18.08.2008 11:52

<--Tilbake      Tips en venn


 

 

 


Google Idag.no
Intifada i Sverige
80 prosent av svensk politi kan tenke seg å si opp stillingene sine. Det er sjokktall, som den svenske politiske presse bagatelliserer med å si at en må øke lønnen for å beholde dem.
 • Et stort liv
 • Får vi radikal hinduisme ved siden av radikale islam?
 • De to store forandringene som gjør at Norge oppfyller alle klimamål
 • Fem års-minnet for UTØYA

 • Strengest i klassen
 • Guds lys skinner inn og lyser opp i den mørkeste krå
 • Unesco er muslimenes propagandaorgan
 • Ap vil innføre gapestokk igjen
 • Inge Lønnings nei

 • UNESCO må ikke drive historieforfalskning
 • KrF- og Venstre-velgerne foretrekker Solberg
 • Hjelpeorganisasjoner advarer mot ny flyktningkrise i Irak
 • Colombias president forlenger våpenhvilen
 • Syrias sivile lider under bomber og sanksjoner
 • Møter barnevernssak med bønnekampanje
 • Norsk barnevern under angrep
 • USA svarer på missilangrep i Jemen
 • Siste sjanse for Asia Bibi
 • Tror religiøs toleranse vil øke
 • Historisk kirke ødelagt av IS
 • Missiler avfyrt mot amerikansk marinefartøy ved Jemen
 • Nobels fredspris til Colombias president
 • Klare for ny bibelaksjon i nord
 • Abbas innlagt på sykehus
 • Økonomer gir tommel opp for statsbudsjettet
 • Budsjettet vil gi folk flest et par tusenlapper ekstra
 • Nytt rakettangrep fra Gazastripen mot Israel
 • En kjempe er gått bort
 • Shimon Peres er død